Persisk kycklinggryta

Variera genom att tillsätta medelhavsgrönsaker som aubergine, zuccini och paprika. Skär i mindre bitar, stek i olja och tillsätt 15 minuter innan grytan är klar.

Betyg (0 röster)
Antal personer
6-8

Ingredienser

2 kg kycklinglår
Olja till stekning
1 stor gul lök
2 vitlöksklyftor
4 msk tomatpuré
5 dl vatten
2 dl passerade tomater
1 hönsbuljongtärning
1 msk pressad lime
1-2 tsk salt
1 krm svartpeppar
1 krm paprikapulver
3/4 dl mörk maizenaredning
½ dl hackad persilja till garnering

Gör så här

Bryn kycklinglåren, några i taget, i olja. Lägg över i en gryta.

Skala och finhacka lök och vitlök, stek den olja tills den mjuknar.

Tillsätt tomatpuré och låt fräsa med en stund. Häll i vattnet (gärna kokande) Blanda i resterande ingredienser UTOM redningen och persilja.. Låt såsen koka upp, häll den över kycklingen.

Låt kycklingen sjuda under lock i ca: 30 minuter. Rör i maizenaredningen och låt koka 1 minut. Lägg upp på ett fat. Strö över persilja.
Visningar:
1699
Sparat:
23

LIKNANDE RECEPT

Kycklinggryta recept
Min goda kyckli
av lennali
över 2 månader
Krämig kyckling
av hannas
över 2 månader
Krämig lättlaga
över 2 månader
Ingelas smakrik
av mafia
över 2 månader
Smaskiga kyckli
över 2 månader