Pertans hemlagade köttsopppa

Betyg (1 röst)
Antal personer
4 st

Ingredienser

2 liter vatten
300 gr högrev
1 gul lök
1 purjolök (det vita)
1 bit rotselleri
1 bit kålrot
3 morötter
1 pkt gröna ärtor
10 vitpepparkorn
1 kvist timjan
1 kvist lagerblad (obs färska lagerblad är mycket mildare). Om ni har torkade blad räcker det med tre.

Gör så här

Koka upp vattnet och lägg i salt, kryddorna och löken i klyftor.
Låt koka sakta tills det är mört, ca 1 timma (skumma bort ev skum). Skala rotfrukterna och skär i tärningar eller skivor.
Sköj och skiva purjolöken. Tag upp köttet och koka rotfrukterna knappt mjuka, ca: 25 miunuter. Lägg i purjolöken och koka ytterligare 5 minuter.
Tärna köttet eller skär i skivor, om det behövs - smaka av ytterligare med salt och peppar.
Servera med en ostmacka, mums...
Visningar:
1467
Sparat:
10

LIKNANDE RECEPT

Hittade inga liknande recept.