Pesto

Betyg (1 röst)

Ingredienser

1/2 dl pinjenötter (ta valnötter i nödfall)
1 dl hårt packad färsk basilika
1 dl hårt packad persilja
2 stora vitlöksklyftor
1 dl olivolja
1 dl färskriven parmesan

Gör så här

Lägg pinjenötter, basilika, persilja och pressad vitlök i en matberedare. Hacka fint. Tillsätt olivoljan lite i taget medan maskinen är igång. Rör sist ner parmesanen. Peston ska bli tjock och inte helt slät. Peston håller sig i en glasburk med lock ungefär 1 vecka i kylen.
Visningar:
715
Sparat:
16

LIKNANDE RECEPT

Krämig pastasal
av sajoh69
över 2 månader
Baconlindad flä
av Namnam1
över 2 månader
Italiensk pesto
över 2 månader
Lax med feta- o..
över 2 månader
Hamburgare med ..
av Lolan
över 2 månader
Godaste potatis
av Boundin
över 2 månader