Pestofilé med färsk pasta

Betyg (1 röst)
Antal personer
4 st

Ingredienser

1 fläskfilé ā 500-600 g
olja eller smör till stekning
salt
svartpeppar
3-4 msk pesto på burk
4 dl crčme fraiche
3-4 msk kalvfond (på flaska)
1 stor kruka persilja eller 2 små
400-500 g färsk pasta

Gör så här

Sätt ugnen på 150°C. Dela filén i 12 medaljonger, ca 2 cm tjocka. Platta till dem lätt med handflatan. Sätt på pastavattnet.Stek köttbitarna ett par minuter per sida. Krydda. Lägg dem på ett ugnssäkert fat. Klicka pesto på köttbitarna. Stek ca 10 minuter mitt i ugnen. Koka pastan enligt anvisning på förpackningen. Häll av vattnet. Koka upp crème fraiche och kalvfond. Hacka persiljan och vänd ner den och pastan. Servera med t ex färsk sparris eller frysta wokgrönsaker.
Visningar:
1055
Sparat:
12

LIKNANDE RECEPT

Pestofilé recept
Bettans goda pa..
över 2 månader
Pestofilé med b
av JennyV
över 2 månader