Petit-Chouer med choklad

En underbar dessert för de som älskar sötsaker. De små bakelserna passar även utmärkt som tillbehör till kaffet.

Betyg (0 röster)
Antal personer
18 st

Ingredienser

Deg:
2 dl mjölk
60 g smör eller margarin
1 krm salt
½ tsk strösocker
1 1/4 dl vetemjöl
2-3 ägg

Chokladsås:
½ liter mjölk
100 g mörk choklad
2 msk potatismjöl
2 msk strösocker

Fyllning:
1 dl vispgrädde
1 dl vaniljyoughurt

Gör så här

Blanda mjölk, matfett, salt och socker i en kastrull och låt det koka upp. Tillsätt allt mjöl och blanda med en träslev tills en deg bildas som lossnar från kastrullens kant. Ta kastrullen från värmen och låt degen svalna en liten stund.

Blanda ner ett ägg. Blanda sedan ner ett ägg till. Degen ska vara smidig och glänsande. Om den ännu inte fått denna konsistens så blanda ner ytterligare ett ägg.

Sätt ugnen på 225 grader. Smörj plåten med matfett eller lägg på ett bakplåtspapper. Spritsa ut 18 valnötsstora bullar på plåten. Ställ in i ugnen och baka 15-20 minuter. Ta ut plåten och låt svalna.

Blanda ut potatismjöl och socker i 2 msk mjölk. Värm upp resten av mjölken, blanda ner chokladen och låt den smälta. Rör ner mjölken med potatismjöl och socker i chokladmjölken och låt koka upp under omrörning. Låt svalna. Gör iordning för serveringen. Vispa grädden hårt och blanda med vaniljyoughurten. Skär av toppen på petit-chouerna. Spritsa på fyllningen. Häll över chokladsåsen.
Visningar:
2305
Sparat:
1

LIKNANDE RECEPT

Chokladéclairer
av Jinan
över 2 månader
Petits choux-ba
av tina62
över 2 månader
Petit- choukran
över 2 månader
Petits-chouxbak
över 2 månader
Hjärtegoda glas
över 2 månader
Choklad-petit-
av alvig
över 2 månader