Petras plättbröd

Riktigt gott.

Betyg (0 röster)
Antal personer
15 st

Ingredienser

2-3 tsk brödkryddor
2 tsk salt
2 tsk bikarbonat
5 dl filmjölk
1/2 dl ljus sirap
ca 1,5 liter rågsikt

Gör så här

Dela i 15-20 bitar och forma till släta bullar. Kavla varje bulle till en tunn rundel(lika stor som stekpannan), använd rikligt med mjöl. Nagga brödet eller kavla med kruskavel i slutet så att det inte bildas stora bubblor vid gräddning. Grädda några minuter på varje sida i en torr och het stekpanna. Låt brödet svalna på galler en stundinnan de läggs på varandra i en bakduk. Brödet är allra godast att äta nybakat men går även bra att frysa.
Visningar:
700
Sparat:
7

LIKNANDE RECEPT

Grekiska plattb
av lena4
över 2 månader
Oreganoplattbrö
av EbbaP
över 2 månader
Oreganodoftande
av tinah
över 2 månader
plättbröd
av lilas
över 2 månader