Pias köttgryta

Mustig gryta som man helst gör dagen innan. Fantastiskt god!

Betyg (5 röster)
Antal personer
4-6

Ingredienser

1 kg grytbitar av högrev
Smör
4 msk kalvfond
4 dl rödvin
2 msk kinesisk soja
1 lagerblad
2 hackade vitlöksklyftor
1 tsk timjan
1 gul lök i klyftor
1 purjolök i slantar
1 morot i slantar
200 g färska champinjoner i bitar
2 pkt bacon i småbitar
4 dl grädde
2 msk vetemjöl
Klippt persilja

Gör så här

Bryn köttet, lägg över till en stor stekgryta. Häll över vin, fond, soja, lagerblad, vitlök, timjan och den gula löken. Låt puttra i 1-2 tim. Hit kan man förbereda dagen innan.

Stek champinjoner och bacon och lägg över i köttgrytan plus purjolöken och morot. Red av med grädde och mjöl. Låt puttra nån minut till. Strö över klippt persilja.
Visningar:
10942
Sparat:
342

LIKNANDE RECEPT

Köttgryta recept
Köttgryta med v..
över 2 månader
Burgundisk kött
över 2 månader
Burgundisk Kött
av josit67
över 2 månader
Fransk köttgryt
över 2 månader
Köttgryta med f
över 2 månader
Långputtrande g
över 2 månader