Piccata på kyckling

Jättegoda panerade kycklingbitar som helst ska serveras tillsammans med jasminris.

Betyg (0 röster)
Antal personer
4 st

Ingredienser

400 g kycklingfilé
2 dl vetemjöl
2 ägg
100 g riven lagrad grevé
1 dl ströbröd

Sås:
2 dl hönsbuljong
2 dl grädde
1 fint hackad vitlök
1 msk paprikapulver
1 tsk sambal oelek
1 msk hackad persilja
saften från 1/2 citron
salt
nymalen svartpeppar

Gör så här

Gör såsen: Koka grädde, vitlök och buljong tills ca 1 dl kokat bort. Tillsätt paprikapulver, sambal oelek, persilja och saften från 1/2 citron. Smaksätt med salt och peppar och håll såsen varm.
Skär kycklingfilén i 3 cm tjocka skivor och banka ut bitarna lätt mellan två plastpåsar. Vänd bitarna i mjölet och doppa dem sedan i det uppvispade ägget.
Blanda ost och ströbröd och panera kycklingbitarna i blandningen. Stek dem på svag värme ca 3-4 min.på varje sida. Osten får ej bli bränd. Servera gärna med jasminris till.
Visningar:
1527
Sparat:
12

LIKNANDE RECEPT

Piccata recept
Kycklingfilé Pi..
av Prima
över 2 månader
Kycklinggratäng..
över 2 månader
Piccata Milanes
över 2 månader
Piccata med flä
över 2 månader
Fisk piccata
av gummsen
över 2 månader
Skottägg..
över 2 månader