Picnicbog med äppelsås

En modern variant av den gamla hederliga husmanskosträtten äppelfläsk.Tänk på att komplettera måltiden med en rejäl sallad, gärna med lite rårivna morötter och rödbetor.

Betyg (0 röster)
Antal personer
4 st
Picnicbog med äppelsås

Ingredienser

500 g picnicbog, bogfläsk eller skinkstek
1 purjolök
1 klick smör
2 1/2 dl matlagningsgrädde
soja
2-3 äpplen
salt
peppar

Gör så här

Strimla fläskkött och purjo. Fräs först köttet i en klick smör och tillsätt sedan purjon. Häll på grädden och en liten skvätt soja och låt det hela koka ihop i ett par minuter. Skär under tiden äpplena i fina skivor. Rör ned dem i grytan och smaka av med ett par varv på svartpepparkvarnen. Späd med buljong eller vatten om det skulle koka ihop för mycket. Dekorera med färska örter. Servera med ris eller kokt potatis.
Visningar:
12739
Sparat:
47

LIKNANDE RECEPT

Äppelsås recept
Busenkel äppels..
över 2 månader
Kall marinerad
av Mammamu
över 2 månader
Kall curry- och
av Evia
över 2 månader
Honungs-glasera
av mrex3m
över 2 månader
Rosépepparstekt
över 2 månader
Lime- och äppel
över 2 månader