Pikanta tomatpajer

Spröda minipajer passar utmärkt som mellanmål. Tillsammans med en sallad passar de även att servera som huvudrätt.

Betyg (0 röster)
Antal personer
16 st

Ingredienser

Pajdeg:
2½ dl vetemjöl
125 g smör eller margarin
2-3 msk kallt vatten

Fyllning:
4 tomater
1 knippa basilika
200 g fetaost, mager
100 g ost, mellanlagrad
3 ägg
2 dl mjölk
½ tsk salt
1 krm vitpeppar

Gör så här

Häll mjölet i en matberedare. Skär matfettet i tärningar och lägg det ovanpå mjölet. Kör ingredienserna till en grynig massa. Späd med kallt vatten, lite åt gången tills en degboll bildas. Stanna maskinen och ta upp degen. Lägg den på en mjölad tallrik, platta till den och ställ in i kylskåpet, minst 30 minuter.

Dela under tiden tomaterna i 4 delar. Ta bort blomfästet och kärnorna. Skär fruktköttet i bitar. Skölj basilikan, skaka den torr mot hushållspapper, nyp av bladen och strimla den. Tärna fetaosten och blanda den med tomatbitarna och basilikan.

Riv osten fint. Vispa sönder äggen i en skål och blanda med ost och mjölk. Salta och peppra. Värm ugnen till 225 grader.

Dela degen i 16 bitar. Klä formarna med degen, tryck ut den mot sidorna.

Fördela tomat- och ostblandningen i pajskalen och häll över ägg- och mjölkblandningen. Grädda mitt i ugnen ca 20 minuter eller tills ytan är gyllenbrun och äggblandningen har stelnat.
Visningar:
1310
Sparat:
20

LIKNANDE RECEPT

Tomatpajer recept
Små italienska ..
av MrsC
över 2 månader
Tomatpaj, den b
av Aems
över 2 månader
Broccoli - feta
av MrsC
över 2 månader
Purjolök- och t
av grill
över 2 månader
Bacon- och toma
över 2 månader
Amerikansk toma
av UllaC
över 2 månader