Pikantsås

En sås som är lika god kall som varm. Snabb att göra. Passar utmärkt till både kött & fågel. Vi brukar ha den till grillat.

Betyg (0 röster)
Antal personer
4 st

Ingredienser

1 gul hackad lök
1/2 hackat äpple
1 1/2 msk smör
1 tsk curry
1 msk vetemjöl
1 msk tomatpuré
1 dl vatten eller buljong
salt
peppar efter smak
2 dl creme fraiche

Gör så här

Smält smöret i en kastrull, släng i curryn. Lägg i lök- och äpplehacket. Låt fräsa en stund, tills det mjuknar något.
Strö över vetemjölet, rör om och tillsätt tomatpurén. Vispa ner vattnet/buljongen och sist creme fraichen. Låt sjuda någon minut. Avsmaka med salt & peppar
Visningar:
3962
Sparat:
24

LIKNANDE RECEPT

Pikantsås recept
Rånäs räkrätt m..
av Annras
över 2 månader
Kryddiga grönsa
över 2 månader