Pilaffris med aubergine

Underbart till kyckling

Betyg (0 röster)
Antal personer
4 st

Ingredienser

2 gula lökar
2 msk olivolja
3 dl ris
5 dl hönsbuljong
2 auberginer
2 msk olivolja
2 vitlöksklyftor
3 msk hackad persilja
Salt
Peppar

Gör så här

Skala och skär lökarna i tunna klyftor. Fräs löken mjuk, men utan att den får färg i olja i en tjockbottnad kastrull.

Rör i riset och låt det fräsa med i 1-2 minuter. under omrörning. Häll på buljongen. Låt koka under lock i 15 minuter på svag värme.

Tärna auberginerna, ca: 2 x 2 cm. Fräs dem njuka i olja i en stekpanna. Pressa och tillsätt vitlöksklyftorna, salta och peppra.

Rör ner auberginerna i det heta riset och blanda i persiljan. Smaka av med salt och peppar.
Visningar:
469
Sparat:
8

LIKNANDE RECEPT

Pilaffris recept
Lax med pilaffr..
över 2 månader
Oxsvans i rödvi
över 2 månader
Jockes Tropican
av Juaqin
över 2 månader
Kyckling med ol..
över 2 månader
Fläskfilé på sp
över 2 månader