Pilgrimsmusslor i vitvinsås

Betyg (4 röster)
Antal personer
1 st
Pilgrimsmusslor i vitvinsås

Ingredienser

1/2 dl torrt vitt vin
1/2 dl vispgrädde
1/2 dl crème fraîche
2-3 tsk fiskfond från flaska
2-3 pilgrimsmusslor utan skal
cayennepeppar
3 (ca 50 g) schalottenlökar
3-4 (ca 50 g) färska,champinjoner
1 tomat
smör
salt
svartpeppar

Gör så här

Koka upp vin, gräddsorter och fond i en liten gryta. Lägg i de frysta pilgrimsmusslorna. Låt småkoka i cirka sex minuter. Då är musslorna klara atttas upp. Tinade musslor tar två minuter att tillaga. Låt såsen koka ihop till härligt krämig konsistens. Smaka av den med mer fond om så behövs och med en aning cayennepeppar. Skär grönsakerna i klyftor eller bitar och fräs dem hastigt i smöret. Salta och peppra. Lägg upp grönsakerna på het tallrik. Placera pilgrimsmusslorna ovanpå och häll såsen.
Visningar:
6951
Sparat:
60

LIKNANDE RECEPT

Ugnsbakad lax m
över 2 månader
Laxfärserad röd
över 2 månader
Sås - Vitvinsås
av bernit
över 2 månader
Smörstekt gös m
över 2 månader
Pilgrimsmusslor..
över 2 månader
Fisk - och skal
av bernit
över 2 månader