Pinjeäppelkaka

En jättegod och lättlagad äppelkaka som du bara rör ihop. Den ska vara lagom krämig i mitten och får därför inte gräddas för länge.

Betyg (1 röst)
Antal personer
1 kaka
Pinjeäppelkaka

Ingredienser

125 g smör
2 ½ dl strösocker
3 ägg
3 dl vetemjöl
½ tsk bakpulver
1-2 äpplen
100 g mandelmassa
½ dl pinjekärnor
Smör
Ströbröd till formen

Tillbehör:
Vispad grädde

Gör så här

Sätt ugnen på 175°.

Smörj en form, ca 24 cm i diameter. Smält smöret i en kastrull. Ta det från värmen. Rör i socker, ägg, vetemjöl och bakpulver. Bred ut smeten i formen.

Kärna ur och klyfta äpplena i tunna klyftor. Lägg dem i smeten. Grovriv mandelmassan. Strö över mandelmassa och pinjenötter. Grädda mitt i ugnen ca 30 min. Servera eventuellt med vispad grädde.
Visningar:
1748
Sparat:
67

LIKNANDE RECEPT

Pinjeäppelkaka
av doris08
över 2 månader