Pinjenötsbiffar med fetacrème

För dig som villa GI!

Betyg (6 röster)
Antal personer
4 st
Pinjenötsbiffar med fetacrème

Ingredienser

600 gr nötfärs
½ dl grädde
1 ägg
Salt
Svartpeppar
1 vitlöksklyfta
½ kruka färsk basilika
5 soltorkade tomater i olja
50 gr pinjenötter

Fetacrème:
200 gr fetaost
1 burk creme fraiche
½ burk basilika
4 soltorkade tomater i olja
Salt
Svartpeppar

Gör så här

Sätt ugnen på 200 gr.
Blanda nötfärs, grädde, ägg, salt och peppar i en skål.
Hacka vitlök, basilika och soltorkade tomater fint och blanda ner i färsen. Tillsätt pinjenötterna och forma färsen till biffar och lägg på en ugnsplåt.

Grädda i ca 20 minuter

Smula fetaosten och blanda med creme fraiche i en skål. Hacka basilika och soltorkade tomater och blanda med fetacrèmen. Smaka av med salt och peppar.

Serveras med fördel tillsammans med rostade grönsaker och ev även ugnsbakad potatis
Visningar:
5508
Sparat:
282

LIKNANDE RECEPT

Hittade inga liknande recept.