Pinocchio-tårta

En god och mycket uppskattad tårta!

Betyg (5 röster)
Antal personer
12 st

Ingredienser

kakbotten:
75 g margarin
1 dl socker
4 äggulor
1 ½ dl vetemjöl
1 ½ tsk bakpulver
2-3 msk mjölk

maräng:
4 äggvitor
2 dl socker

fyllning:
2-3 dl vispgrädde
1 kartong frysta bär (hallon, björnbär), eller färska om man har

Gör så här

Tårtan består av ett lager sockerkakssmet och ett lager marängsmet som gräddas samtidigt i en långpanna.
Den stora bottnen delas sedan, läggs ihop med vispad grädde och färska eller frysta, lätt tinade bär.

1. Sätt på ugnen, (150 grader)

2. Täck botten i en långpanna (30x40 cm) med bakplåtspapper.

3. Rör margarin och socker, gärna med elvisp. Tillsätt en gula i taget och rör till en porös smet.

4. Blanda sedan i mjölet blandat med bakpulvret och sist mjölken.

5. Vispa vitorna till hårt skum. Tillsätt sockret, lite i taget, och fortsätt att vispa ett par minuter.

6. Bred ut sockerkakssmeten i långpannan, bred marängen ovanpå.

7. Grädda i nedre delen av ugnen i 150 grader, ca 25 minuter.

8. Låt kakan svalna, lossa den försiktigt från papperet, med stekspade, och låt den kallna utan att flytta den.

9. Dela kakan på mitten. Lägg ihop de båda halvorna med vispad grädde och bär.

Tips:
Stor kalas tårta!
Gör 2 Bottnar, en sats i taget.
Lägg ihop dem till en jätte tårta.
Ca 25 bitar.
Visningar:
10489
Sparat:
170

LIKNANDE RECEPT

Pinocchio recept
Pinocchiotårta
av Beson
över 2 månader
Pinocchiotårta
över 2 månader
Pinocchios färg
av UllaC
över 2 månader
Pinocchiotårta
av myriss
över 2 månader