Pinocchiotårta

En goooood tårta med många namn.

Betyg (11 röster)
Antal personer
ca 12
Pinocchiotårta

Ingredienser

75 gr smör
2 dl florsocker
5 äggulor
1 1/2 dl vetemjöl
1 1/2 tsk bakpulver
4 msk mjölk

Maräng:
5 äggvitor
2 dl socker
1 påse (á 35 gr) mandelspån

Fyllning:
3 dl vispgrädde

Gör så här

Smörj ett smörgås-eller bakplåtspapper väl och lägg det i en långpanna, 30x40 cm.
Rör smör och socker poröst. Tillsätt äggulorna, en i taget, och rör en stund mellan varje. Blanda mjölet med bakpulver. Rör ner detta och mjölken. Bred ut smeten.
Vispa vitorna med sockret till marängsmet. Bred den lite ojämnt över smeten i formen. Strö på mandelspån.
Grädda bottnen i mitten eller nedre delen av ugnen tills marängen fått färg och sockerkakan är torr, ca 20 min.
Låt kakan svalna något. Lossa den från papperet och dela den mitt itu på längden eller tvären, beroende på vilken form som önskas.
Vispa grädden och bred den på ena bottnen med marängsidan uppåt. Lägg den andra botten ovanpå med marängsidan uppåt.

Man kan lägga ( om man vill ) hallon eller mandarinklyftor på grädden, det blir extra gott.

Vill man ha en stor tårta, gör man dubbel sats och bakar två gånger. Lägg den ena på den andra med grädde och frukt mellan.
Visningar:
31693
Sparat:
469

LIKNANDE RECEPT

Pinocchiotårta recept
Pinocchiotårta ..
över 2 månader
Pinocchiotårta
av myriss
över 2 månader
Pinocchiotårta
över 2 månader
Pinocchiotårta
över 2 månader
Pinocchiotårta
över 2 månader