Piroger

Magra

Betyg (0 röster)
Antal personer
15-25

Ingredienser

1 pkt jäst
3 msk flytande margarin
2 dl lättmjölk
1 tsk salt
9 dl mjöl
Ägg

Fyllning:
3 kycklingfiléer
1/2 purjolök
2 tsk flytande margarin
1 1/2 dl kokt ris
4 msk fraiche (max 8 %)
1/2 msk curry
2 tsk currypasta
1 1/2 msk honung
Salt

Gör så här

Smula jästen i en degbunke. Smält margarinet, tillsätt mjölken och värm till 37 grader. Häll det över jästen och rör om så att jästen löser sig.

Tillsätt salt och det mesta av mjölet. Arbeta ihop till en smidig deg. Strö över lite mjöl och jäs under bakduk 30 minuter.

Förbered fyllningen: Skär kycklingfiléerna i tunna strimlor. Skölj och ansa purjolöken. Smält margarinet och fräs upp kycklingen och lök. Blanda samman kyckling, lök, ris, fraiche, kryddor och honung.

Kavla ut degen och ta ut rundlar ca 9 cm respektive 14 cm beroende på om du vill ha stora eller små piroger. Lägg på 1-1 1/2 msk av fyllningen och vik ihop degen så att rundlarna blir halvcirkelformade. Tryck till kanterna med en gaffel.

Lägg pirogerna på en bakpappersklädd plåt och jäs 10-15 minter. Pensla med ägg och grädda sedan i 200 grader i 10-15 minuter mitt i ugnen.
Visningar:
1464
Sparat:
46

LIKNANDE RECEPT

Piroger recept
Piroger med köt..
av jimboz
över 2 månader
Nyttigare pirog
av Caddiie
över 2 månader
Smördegslängd m
över 2 månader
Tacopaj
över 2 månader
Kycklingpiroger..
av erajsko
över 2 månader
Minipiroger med
av Milla81
över 2 månader