Piroger

Gott!!

Betyg (0 röster)
Antal personer
4 st
Piroger

Ingredienser

Pajdeg:
300 g smör
7 dl vetemjöl
1 tsk salt
1 ägg
1 dl vatten
1 ägg till pensling

Fyllning:
1 gul lök
2 morötter
200 g vitkål
Smör till stekning
1 vitlöksklyfta
400 g nöt- eller blandfärs
1-2 tsk fransk senap
Salt
Peppar
½-1 msk soja
½ msk konc. köttfond

Gör så här

Blanda ihop ingredienserna till degen ordentligt och ställ in i kylen att vila 1 timme.

Gör under tiden köttfärsfyllningen.

Hacka löken, riv morötterna och strimla vitkålen.
Fräs grönsakerna i smör och pressa i vitlöken.
Tillsätt färsen och låt småputtra tills färsen blivit jämn och smått grynig.

Smaka av med senap, salt, peppar, soja och fond.

Sätt ugnen på 225°.

Tag fram degen och kavla ut den tunnt. Tag ut runda mått på ca 15 cm i diameter. Pensla kanterna med ägg, lägg på lite fyllning på mitten och vik degen dubbel. Tryck till kanterna med en gaffel och pensla ovansidan.

Grädda i ca 15 minuter i ugnen.

Servera med en god sallad.
Visningar:
4100
Sparat:
67

LIKNANDE RECEPT

Piroger recept
Piroger med köt..
av jimboz
över 2 månader
Nyttigare pirog
av Caddiie
över 2 månader
Smördegslängd m
över 2 månader
Tacopaj
över 2 månader
Kycklingpiroger..
av erajsko
över 2 månader
Minipiroger med
av Milla81
över 2 månader