Pistageglass

Glass i stora lass!!

Betyg (0 röster)
Pistageglass

Ingredienser

120 g skalade och malda pistagenötter
3 dl mjölk
2 dl vispgrädde
4 äggulor
Vaniljsocker
2 ½ dl pudersocker
Ett par droppar mandelarom
2-3 msk rosenvatten
Grön karamellfärg (kan utelämnas)

Gör så här

Blanda nötter, mjölk och grädde. Koka i 5 minuter. Vispa gulorna med socker och vaniljsocker. Sila den kokande mjölken och häll den som ett smalt band i äggskummet. Vispa. Häll allt tillbaka i kastrullen och värm försiktig upp blandningen under omrörning till kokpunkten. Se upp så det inte skär sig. Lyft kastrullen av elden så fort den första bubblan syns. Fortsätt att röra tills blandningen svalnat.

Tillsätt mandelarom, rosenvatten och ev. karamellfärg. Häll i glassmaskin. Det går också bra att hälla blandningen direkt i en frysform men då måste man röra om i den ca 4 gånger tills den tjocknat i frysen.
Visningar:
3612
Sparat:
33

LIKNANDE RECEPT

Pistageglass..
av tina62
över 2 månader
Päron- och pist
av Bodil56
över 2 månader
Glass á la Toky
av Bodil56
över 2 månader
Ice cream sandw..
av Fin
över 2 månader