Pistagesnitt med rosenvatten

Kak-klassiker som ibland kallas greker. Här har Anna Adén smaksatt fyllningen med rosenvatten och pistagenötter.

Betyg (0 röster)
Antal personer
Ca 20 st
Pistagesnitt med rosenvatten

Ingredienser

100 g smör , rumsvarmt
2 ½ dl vetemjöl
2 msk strösocker
½ ägg

Fyllning:
150 g mandelmassa
2 msk pistagenötter
Några doppar rosenvatten (kan uteslutas)

Garnering:
½ dl florsocker
1 tsk vatten
20 st hela pistagenötter

Gör så här

Blanda snabbt ihop smör, mjöl (spara lite till utbakningen), socker och ägg. Det går fint i en matberedare. Svep in i plastfolie och låt vila minst 1 timme i kyl,

Riv mandelmassan grovt. Hacka pistagenötterna grovt. Blanda mandelmassa och pistagenötterna och smaksätt försiktigt med rosenvatten. Rulla två längder ca 30 cm långa. Svep in i plastfolie och låt ligga i kylen. Sätt ugnen på 200°.

Dela degen i två delar. Kavla ut varje del på mjölat bakbord, eller mellan plastfolie 30 cm lång och tillräckligt bred att räcka runt mandelmasserullen. Lägg en rulle på varje del och linda in den. Skär av ev överskott av degen, tryck noga till skarven och vänd rullen med skarven nedåt på bakplåtspappersklädd plåt.

Grädda ca 10 minuter. Skär rullen i små sneda kakor medan den fortfarande är varm. Låt kallna.
Blanda florsocker och vatten till en slät glasyr. Ringla över kakorna och tryck på en pistagenöt på varje.
Visningar:
3298
Sparat:
27

LIKNANDE RECEPT

Hittade inga liknande recept.