Pitabröd

Pita är ett arabiskt bröd som bl.a. serveras till kebab och falafel. Under gräddningen pöser degen upp och bildar en ficka som du sedan fyller med det du tycker bäst om.

Betyg (9 röster)
Antal personer
16 st

Ingredienser

½ pkt jäst
5 dl vatten
2 tsk salt
12 - 13 dl vetemjöl

Gör så här

Smula ner jästen i en bunke. Värm vattnet till 37 grader och häll det över jästen. Rör tills jästen löst sig.

Tillsätt salt och det mesta av vetemjölet. Arbeta degen tills den släpper bunkens kant.

Låt degen jäsa övertäckt 1 timma på en rumsvarm och dragfri plats. Sätt ugnen på 275 grader.

Knåda degen och dela den i två lika stora delar. Rulla ut varje del till en längd, som i sin tur skärs i åtta lika stora bitar.

Värm en bakplåt utan matfett eller bakplåtspapper i ugnen tills den är riktigt het.

Kavla ut degbitarna till runda, platta kakor. Lägg så många det får plats på den heta plåten.

Grädda bröden mitt i ugnen tills de fått lite färg och en kluftbubbla syns, 2-3 minuter. Låt dem svalna under bakduk. Skär sedan en ficka längs med varje bröd.
Visningar:
9476
Sparat:
186

LIKNANDE RECEPT

Pitabröd recept
Pitabröd med ti..
av MrsC
över 2 månader
Pulled pork på ..
över 2 månader
Långstekt fläsk..
av lennali
över 2 månader
Boti Kabab (ind..
av maxxess
över 2 månader
Gyros med tzatz
över 2 månader
Germans gyros m
över 2 månader