Pitabröd med kyckling

Med en fyllning av kyckling, ost och andra smakrika ingredienser blir de här pitabröden en läcker och fulländad kvällsvickning.

Betyg (1 röst)
Antal personer
4 st

Ingredienser

2,5 dl majonnäs
3/4 dl mjölk
1 krm svartpeppar
150 g grillad kyckling
40 g romansallat
100 g fetaost
1 morot
50 g ättiksgurka
1 dl russin
4 pitabröd

Gör så här

Blanda noga samman majonnäs, mjölk och peppar i en skål.

Tärna kycklingköttet, skölj och riv salladen i mindre bitar. Smula sönder osten. Skölj och riv moroten, skiva gurkan och skölj russinen. Blanda ner alltsammans i majonnässåsen, blanda väl.

Skär av 1/2 cm av toppen på pitabröden och öppna bröden försiktigt. Skeda ner kycklingröran i de 4 bröden och lägg dem på tallrikar. Servera genast.

Variation: Prova att byta ut romansalladen mot coleslawsallad och fetaosten mot herrgårdsost. Prova att grilla pitabröden: Värm grillen. Tillaga fyllningen enl anvisning och fyll pitabröden. Svep in varje pitabröd i folie och vik ihop till små paket. Lägg paketen på grillgallret och grilla tills bröden blivit genomvarma, ca 5 minuter. Ta bort folien och servera genast.
Visningar:
6051
Sparat:
32

LIKNANDE RECEPT

Pitabröd recept
Pitabröd med ti..
av MrsC
över 2 månader
Kycklinggratäng..
över 2 månader
Pulled pork på ..
över 2 månader
Långstekt fläsk..
av lennali
över 2 månader
Boti Kabab (ind..
av maxxess
över 2 månader
Gyros med tzatz
över 2 månader