Pitasnacks till festen

ett par aptitretande pitabitar med lyxigt pålägg blir ett festligt inslag på en improviserad buffé. De är små men oemotståndliga.

Betyg (0 röster)
Antal personer
16 bitar

Ingredienser

2 små eller 1 stort pitabröd
6 milda gröna pepperoni
100 g svarta, urkärnade oliver
4 tomater
1 liten röd lök
50 g kokt eller rökt skinka
125 g mozzarellaost
150 g färdig salsasås
100 g riven mager pizzaost
2 tsk torkad oregano
1 msk olivolja
½-1 tsk salt
1 krm peppar

Gör så här

Skiva pepperonin. Skiva 2/3 av oliverna och hacka resten.

Skölj tomaterna, kärna ur dem och tärna fruktköttet. Skala och tärna löken. Sttrimla skinkan. Skär mozzarellan i skivor.

Värm ugnen till 225 grader. Lägg bakplåtspapper på två plåtar. Skär de små bröden i fjärdedelar och de stora i åttondelar. Dela bitarna på tvären i två delar och lägg dem med snittytan nedåt på plåten. Bred salsasås på 8 av bitarna. Fördela olivskivorna och pepperonin på såsen. Strö sedan över 2/3 av pizzaosten.

Blanda tomat, lök, oregano, olja, salt och peppar i en skål. Skeda hälften av blandningen över 4 pitabitar, strö sedan över de hackade oliverna och lägg på mozzarellaosten.

Lägg resten av tomatblandningen på de resterande bröden, lägg på skinkan och strö över pizzaosten. Gratinera 12-15 minuter tills osten har smält.
Visningar:
679
Sparat:
5

LIKNANDE RECEPT

Hittade inga liknande recept.