Pitekaka

Värd att pröva

Betyg (2 röster)

Ingredienser

Smet:
2 ägg
4 dl socker
3 dl mjölk
100 g smält margarin
8 dl vetemjöl
4 tsk bakpulver
4 tsk vaniljsocker

Topping:
200 g smält margarin
3 dl havregryn
2 dl strösocker
4 tsk kanel

Gör så här

Vispa ägg och socker pösigt. Blanda i smält margarin och mjölk (jag brukar blanda dessa innan för att marg. inte ska vara så hett). Blanda mjöl, bakpulver och vaniljsocker och rör ner i smeten.
Häll i bakpappersklädd långpanna.

Blanda toppingen och fördela ut över kakan.
Grädda mitt i ugnen 10-15 min. Låt kakan kallna och skär i rutor.
Visningar:
3586
Sparat:
21

LIKNANDE RECEPT

Pitekaka recept
Pitekakan
över 2 månader
Pitekaka
över 2 månader
Pitekaka m kaka
över 2 månader
Pitekaka
av Bodil56
över 2 månader
Tanjas hallonka
över 2 månader