Pitepalt

Den här rätten är mycket älskad av hela min familj (även dom små barnbarnen)

Betyg (0 röster)
Antal personer
15 st

Ingredienser

3 kg potatis
6 hg köttfärs
0,6 kg rimsaltat fläsk
1,5 gul lök, stor
Salt
Peppar
Vetemjöl

Gör så här

Skär fläsket i små tärningar och blanda det med saltad och pepprad köttfärs samt riven lök. Gär bollar av smeten, blir ca 30 st.

Fyll två stora grytor med vatten. Koka upp. Tillsätt 1 msk salt i varje gryta.

Skala och mal potatisen. Sila bort potatisvattnet. Tillsätt 1-1,5 msk salt. Tillsätt vetemjöl i potatisen. Arbeta snabbt ihop till en deg som kan hanteras utan att kladda. Dela upp den i 30 bitar.

Platta ut bitarna och lägg fläskbollen mitt i. Tryck ihop smeten runt fläskbollen. Se till att kanterna blir täta.


* KOKAS I 45-60 MINUTER (UNDER LOCK) BEROENDE PÅ STORLEKEN. KOKAS EJ FÖR HÅRT

SERVERAS MED SMÖR, LINGONSYLT, GRILLKRYDDA OCH MJÖLK.
Visningar:
2072
Sparat:
24

LIKNANDE RECEPT

Pitepalt recept
Gretas Pitepalt
av Bappi
över 2 månader
Potatispannkaka
av Roggan
över 2 månader
Pitepalt
av ThomasP
över 2 månader
Pitepalt
över 2 månader
Havregrynspalt
över 2 månader
Havregrynspalt..
av Bappi
över 2 månader