Pitepalt

Serveras med lingonsylt och smör
Kan stekes med fördel dagen efter

Betyg (3 röster)
Antal personer
4 st

Ingredienser

1 kg potatis
1 1/2 tsk salt
3 dl kornmjöl
1 - 2 dl vetemjöl
200 - 300 gr rimmat sidfläsk
6 liter vatten
salt

Gör så här

Koka vattnet med salt (vattnet ska smaka salt)
Skala potatis och skär den i bitar
Malpotatisen och blanda med salt och mjöl tills man får en bra konsistens så man kan forma den
Låt degen ligga en stund att svälla
Skär fläsket i små tärningar
Forma till 12 bollar som fylles med fläsket
Sjud tills de flyter upp och sedan 45-60 min
Visningar:
4898
Sparat:
111

LIKNANDE RECEPT

Pitepalt recept
Gretas Pitepalt
av Bappi
över 2 månader
Potatispannkaka
av Roggan
över 2 månader
Pitepalt
över 2 månader
Pitepalt
av anonym
över 2 månader
Havregrynspalt
över 2 månader
Havregrynspalt..
av Bappi
över 2 månader