Pizza för hela plåten

Pizza för hela plåten

Betyg (3 röster)
Antal personer
4-5
Pizza för hela plåten

Ingredienser

Pizzadeg:
25 g jäst
1 ½ dl ljummet vatten
½ tsk salt
2 msk olja
4 - 4 ½ dl vetemjöl
1 paket/burk krossade tomater
1 finhackad gul lök
1-2 tsk oregano
Svartpeppar
Ca: 5 dl riven ost från påse

Pålägg för en halv pizza:
100-150 g smått tärnad rökt skinka
Ca: 200 g skivade färska nystekta champinjoner
Hackad persilja

Pålägg för den ena fjärdedelen:
½ -1 burk avrunnen tonfisk, delad i mindre bitar
6-7 skivade gröna oliver med pimiento

Pålägg för den andra fjärdedelen:
1 tunt skivad liten gul lök
½ ask sardeller, utrullade och delade på längden
8-10 svarta oliver med kärnor

Gör så här

Rör ut jästen i lite av vattnet i en bunke. Rör i resterande vatten, salt, olja och mjöl. Börja med den mindre mjölmängden och tillsätt eventuellt lite mer i taget medan du arbetar ihop det hela till en blank och kladdfri deg. Låt den jäsa i bunken och förbered pålägget under tiden.

Lägg sedan degklumpen på en plåt och kavla ut den tunt över hela plåten. Häll på och fördela krosstomaterna över den utkavlade degen. Strö på den hackade löken och oregano. Mal över svartpeppar.

Fördela nu pålägg i valda delar. Smula över lite mer oregano och strö på någon deciliter av den rivna osten.

Strö resterande riven ost över hela pizzan och grädda den i 250 grader varm ugn 15-20 minuter.
Visningar:
6269
Sparat:
78

LIKNANDE RECEPT

Pizza recept
Extra god pizza..
av grill
över 2 månader
Italiensk marin
över 2 månader
Mexikansk köttf
över 2 månader
Pizza med pizza
över 2 månader
Vitkålssallad
av Jessika
över 2 månader
Leilas pizzadeg
över 2 månader