Pizza med bacon

Hembakad pizza är både gott och billigt. Allra godast blir det när man kavlar degen tunt och är frikostig med fyllningen - här med paprika, purjolök och bacon.

Betyg (1 röst)
Antal personer
4 st

Ingredienser

Botten:
½ paket jäst , 25 g
1½ dl vatten
½ tsk salt
4½ dl vetemjöl

Fyllning:
1 liten purjolök
1 grön paprika
1 burk krossade tomater
160 g bacontärningar
Svartpeppar
Ca 1 dl riven ost

Gör så här

Värm vattnet till 37 grader. Smula jästen i en degbunke och lös upp den med det ljumma vattnet.

Tillsätt salt och mjöl. Arbeta kraftigt till en smidig deg. Låt degen jäsa under bakduk ca en timme. Sätt ugnen på 225 grader.

Dela degen i fyra bitar. Forma varje bit till en bulle och kavla sedan ut dem till runda plattor, knappt ½ cm tjocka. Lägg dem två och två på bakpappersklädda plåtar.

Strimla purjolök och paprika. Bred ut de krossade tomaterna på bottnarna.

Fördela bacontärningar och purjolöksstrimlor på pizzorna. Strö nymald svartpeppar över.

Lägg paprikastrimlorna i ett mönster på varje pizza. Strö till sist över osten. Grädda dem mitt i ugnen ca 25 minuter.

Har du bråttom? Använd då tunnbröd som pizzabotten, täck med fyllning och grädda i ugnen ca 10 minuter.
Visningar:
2866
Sparat:
16

LIKNANDE RECEPT

Pizza recept
Extra god pizza..
av grill
över 2 månader
Italiensk marin
över 2 månader
Mexikansk köttf
över 2 månader
Pizza med pizza
över 2 månader
Vitkålssallad
av Jessika
över 2 månader
Leilas pizzadeg
över 2 månader