Pizza och pannkaka i ett

Varsågod, här kommer barnens favorit - en ugnspannkaka med pizzafyllning. Den är både enkel och snabb att göra.

Betyg (2 röster)
Antal personer
4 st

Ingredienser

Pannkaka:
3 ägg
4 dl mjölk
2 1/3 dl vetemjöl
1 dl grahamsmjöl
2 krm salt
½ krm vitpeppar

Fyllning:
2 bifftomater
2 vitlöksklyftor
1 knippa salladslök
1 tsk franska örtkryddor
1-2 kulor färsk mozzarella
8 kronärtskockshjärtan, konserverade
50 g rökt, skivad skinka
2 msk olivolja + olja till formen

Gör så här

Värm ugnen till 250 grader. Smörj en fettsnål ugnspanna med olja. Blanda samman pannkakssmeten: Vispa äggen med lite av mjölken. Blanda mjölsorterna och rör ner dem i äggblandningen. Vispa till en slät smet. Späd med resten av mjölken. Smaksätt med salt och peppar. Häll upp smeten i den smorda ugnspannan och förgrädda pannkakan på nedersta falsen i ugnen, ca 15 minuter tills ytan är spröd.

Skölj och tärna tomaterna fint. Skala vitlöken och pressa ner den i tomathacket. Skölj, ansa och skär salladslöken i ringar, även den gröna. Blanda i och krydda. Låt den färska mozzarellan rinna av och skiva den. Låt kronärtskockshjärtana rinna av, dela dem i halvor. Dela skinkan i bitar.

Bred tomatblandningen över pannkakan, fördela ut skinkan och kronärtskockshjärtana. Lägg eller strö över mozzarellan. Droppa över oljan. Grädda 10-15 minuter i ugnen.
Visningar:
2417
Sparat:
77

LIKNANDE RECEPT

Pizza recept
Extra god pizza..
av grill
över 2 månader
Supernyttig, su..
av lezzon
över 2 månader
Italiensk marin
över 2 månader
Mexikansk köttf
över 2 månader
Pizza med pizza
över 2 månader
Vitkålssallad
av Jessika
över 2 månader