Pizzadeg på dinkelmjöl

Varför inte en GI-pizza?

Betyg (0 röster)
Antal personer
4-6

Ingredienser

200 g siktat dinkelmjöl (har använt Saltå kvarns här)
200 g fullkorn dinkelmjöl (saltå)
0,5 dl bra olivolja
2 dl vatten
4 krm salt

Gör så här

Blanda ingredienserna till en relativt fast deg (liiite klistrig)
Låt den vila ca 20 minuter
Strö över lite siktat dinkelmjöl och bearbeta den försiktigt med en sked tills den släpper lätt från bunken.
Vält över degen på en plåt och bearbeta ut den till en tunn botten med ca 40x40 cm

Tomatsås (pesto plus passerade tomater), ost och sedan de ingredienser som är lämpliga. OBS! Ha inte på osten sist. Då kan det bli varm macka...

In i ugn 180 rader ca 10 minuter. Till och med mina kräsna barn tyckte att denna botten var kanon! Inte botten...
Visningar:
4436
Sparat:
39

LIKNANDE RECEPT

Pizzadeg recept
Leilas pizzadeg
över 2 månader
Kebab pizzabull
av LaJefa
över 2 månader
Kossans Gi-pizz
av kossan
över 2 månader
pizzadeg  från
över 2 månader
Kebabpizza på k
av HKH
över 2 månader