Plommon i madeira

Bra att ta tillvara frukten i år när det är mycket plommon.

Betyg (2 röster)
Antal personer
4 st

Ingredienser

1 kg plommon
1 dl vatten
3 dl socker
2 dl madeira

Gör så här

Koka en lag på socker och vatten. Koka tills sockret löst sig och dra av kastrullen och tillsätt vinet.Skölj och halvera plommonen. Skalet ska vara kvar. Lägg dem i en lämplig burk och häll över lagen. Låt stå i minst 4 dagar innan de konsumeras med grädde eller glass. Kan även frysas efter lagringen.
Visningar:
7274
Sparat:
66

LIKNANDE RECEPT

Mumsig stek i l
över 2 månader
Mörkt bröd
av neliiia
över 2 månader
Helstekt kalkon
av MrsC
över 2 månader
Plommonsmulpaj
över 2 månader
Plommonkaka ā l
av ros
över 2 månader
Italienska färs
av Amika
över 2 månader