Plommonjärpar med gräddsås

Riktigt mumsigt ihop med gräddsåsen

Betyg (1 röst)
Antal personer
4 st

Ingredienser

400 g mager fläskfärs
1,5 tsk salt
3/4 dl ströbröd
Ca 2 dl mjölk
Peppar
1 msk finriven gul lök
1 ägg
Matfett till stekning
Buljong

Fyllning:
1 påse mjuka kärnfria katrinplommon

Sås:
Sky
2 msk vetemjöl
1 dl grädde
Soja

Gör så här

Arbeta färsen med salt. Låt ströbrödet svälla i mjölken 10 minuter innan blandningen arbetas in i färsen. Tillsätt peppar, lök och ägg. Bred ut färsen på en vattensköljd skärbräda och skär den i ca 12 rutor.

Lägg ett plommon på varje ruta och rulla ihop. Forma till avlånga bullar. Bryn bullarna i en stekpanna. Lägg över dem i en gryta tillsammans med resten av katrinplommonen. Slå på lite buljong och låt dem puttra ca 10 minuter, eller tills de är genomstekta. Spara skyn och red den med ett par msk vetemjöl utrörda i 1 dl grdde. Smaka av såsen med lite soja.

Kokta grönsaker, äppelmos och kokt potatis är gott till.
Visningar:
7488
Sparat:
20

LIKNANDE RECEPT

Hittade inga liknande recept.