Pocherad lax med vitvinssås och grönsakscouscous

Nyttigt och smakrikt

Betyg (0 röster)
Antal personer
3 st

Ingredienser

Till fisken och såsen:
1 finhackad schalottenlök
3 laxfiléer utan skinn
2 1/2 dl fiskbuljong
2 1/2 dl matlagningsvin
1 – 2 msk pressad citron
2 dl grädde
salt
peppar
2 msk hackad gräslök (fryst eller färsk)

Till couscousen:
3 1/2 dl vatten
2 msk kyckling- eller grönsaksfond
2 1/2 dl couscous
salt
peppar
1 näve grovhackad ruccolasallad
2 tärnade tomater
En klick smör

Gör så här

Blanda vin, buljong, citron och lök i en låg vid kastrull eller stekpanna med lock.
Koka upp och lägg i fiskfiléerna
Koka på svag värme under lock i cirka 5 minuter tills fisken är klar.
Ta upp den och lägg på fat under folie
Koka såsen tills det återstår cirka 1 dl.
Tillsätt grädde, krydda med salt och peppar och koka upp.
Under tiden som såsen reduceras är det lagom att börja med couscousen.
Häll vatten och fond, salt och peppar i en kastrull och koka upp.
Häll i couscousen och grönsakerna.
Dra kastrullen av spisen och låt grynen svälla i cirka 5 minuter tills vattnet har försvunnit.
Rör ner lite smör.
Lägg fisken i såsen och värm om det behövs.
Visningar:
1719
Sparat:
9

LIKNANDE RECEPT

Vitvinssås recept
Smördegsinbakad..
av lennali
över 2 månader
Vinbakad klyftp
av mumsan
över 2 månader
Laxfylld cannel..
av styvan
över 2 månader
Tottes enkla vi..
av totte62
över 2 månader
Fylld laxbörs m
av mumsan
över 2 månader