Pohlmans varma låda

En mättande gratäng som är en idealisk bjudrätt. Ett recept som skapats av meteorolog John Pohlman taget ur en veckotidning för länge sen. Om man så vill kan riset serveras för sig i stället för att ingå i lådan.

Betyg (1 röst)
Antal personer
4 st

Ingredienser

4 port.ris
4 hårdkokta ägg
1 burk krabba
2 msk smör/marg
3 1/2 msk vetemjöl
4 dl grädde
krabbspad
6 msk riven ost
salt
svartpeppar
2 msk finhackad dill
4-6 skivor formfranska

Gör så här

Koka 4-6 portioner ris. Lägg det kokta riset i en smord ugnsäker form. Fortsätt att lägga de skivade äggen över riset. Rensa krabban från strålben. Smält matfettet och häll i vetemjölet.Späd med grädde samt krabbspad och låt koka några minuter.Tillsätt riven ost,krabba,salt och svartpeppar.Till sist blandas den finhackade dillen i stuvningen.Häll stuvningen över ris och ägg. Skär 4-6 franskbrödsskivor i tärningar och strö dem över gratängen. Värm gratängen i 250 grader i 15 minuter.
Visningar:
9250
Sparat:
57

LIKNANDE RECEPT

Absolut bästa f
av Marre73
över 2 månader
Ugnsbakad laxfi
av Mariej
över 2 månader
Underbar kyckli
av Marre73
över 2 månader
Tomas goda fisk
av remmen5
över 2 månader
Makalös kycklin
av Marre73
över 2 månader
Bröd i långpann
av FlyMe
över 2 månader