Polentaöverbakad grönsaksröra

Betyg (0 röster)
Antal personer
4 st

Ingredienser

4 dl Polenta Majsgryn
1 burk röda kidneybönor
1 liter vatten
1 liter grönsaksbuljong
1 tsk salt
1 tsk curry
salt
peppar
2 tsk garam masala
1 kg potatis, gärna mandelpotatis
2 st vitlöksklyftor
2 st stora morötter
olja
1 pkt frysta ärter (125 g)
1 dl riven parmesan

Gör så här

Koka upp vatten och salt. Häll i grynen under kraftig vispning. Fortsätt att vispa/röra tills gröten är helt slät. Sänk värmen och koka gröten i ca 20-30 minuter. Rör om ofta. Ta kastrullen från värmen. Skala potatis och skär i små bitar. Koka rotfrukterna mjuka i sparsamt med buljong, späd under kokningen, så att det nästan är torrt när moroten är mjuk och potatisen mosig. Hetta upp olja, vitlök och kryddor i en panna, rör ner ärter och bönor och låt det bli genomvarmt. Rör ner bönröran i potatiskastrullen och blanda ihop. Det skall vara krämigt mosigt med kraftig smak. Smaka av med salt och peppar. Lägg röran i fyra ugnssäkra små formar eller en stor. Täck med ett lagom tjockt lager Polenta och strö ost över. Värm i ugn 200-225° i 10-15 minuter och servera med sallad.
Visningar:
1084
Sparat:
10

LIKNANDE RECEPT

Grönsaksröra recept
Biff med pasta ..
över 2 månader
Köttfärsgratäng
av anenik
över 2 månader
Ugnsbakad fläsk
av micand
över 2 månader
Linsgryta med k
av styvan
över 2 månader
Lyxig köttfärss
av pingu
över 2 månader
Lasses kinagryt
av sonja55
över 2 månader