Polenta med svampragu

Betyg (1 röst)

Ingredienser

4 dl polenta Majsgryn
1 klick smör
1 liter vatten
3 dl vispgrädde
1 tsk salt
soja

peppar
2 st tomater
400 g färsk svamp
färsk parmesan
basilikablad
1 st hackad gul lök

Gör så här

Koka upp vatten och salt. Häll i grynen under kraftig vispning. Fortsätt att röra tills gröten är helt slät. Sänk värmen och koka gröten i ca 20-30 minuter. Rör om ofta. Ta kastrullen från värmen.Skiva den färska svampen och fräs i smör på svag värme tillsammans med löken. Slå på grädde och koka ihop. Smaka av med soja, salt och peppar. Servera den nykokta Polentan med svampragun, grovhackade tomater och grovriven parmesan. Garnera med en kvist basilika.
Visningar:
1028
Sparat:
6

LIKNANDE RECEPT

Polenta recept
Rosastekt hjort..
över 2 månader
English muffins..
av MrsC
över 2 månader
Ungersk kycklin
av Eniver
över 2 månader
Majsbröd från D
av Gillsan
över 2 månader
Majsbröd - Spoo..
av MrsC
över 2 månader