Polenta med vitlöksfräst spenat med champinjoner

Betyg (0 röster)
Antal personer
4 st

Ingredienser

7 1/2 dl grönsakbuljong (vatten + fond el tärning)
1 1/2 dl Risenta polenta
300 g champinjoner
750 g färsk spenat eller 2 pkt (ā, 250 g) djupfryst bladspenat
3 msk olja
2 - 3 vitlöksklyftor
1/2 tsk salt
1 krm svartpeppar
Garnering:
Risenta solroskärnor rostade

Gör så här

Koka upp grönsaksbuljongen i en kastrull. Vispa ner polentan och låt småkoka ca 6 min. Häll upp polentagröten i en vattensköljd form. Låt kallna. Skölj och ansa champinjonerna och dela dem i mindre bitar. Riv spenatbladen i bitar eller låt bladspenaten halvtina. Fräs champinjonerna i 1 msk olja i en stekpanna. Ta upp dem när de fått fin färg. Fräs spenaten i 1 msk olja tills all vätska kokat in. Pressa över vitlöksklyftorna och krydda med salt och peppar. Blanda ner champinjonerna. Skär den kalla polentakakan i trekanter. Stek dem i resten av oljan i en stekpanna, ca 3 min på varje sida. Servera polentan med spenat- och champinjonfräset garnerat med solroskärnor, gärna rostade. Tomatsallad är gott till.
Visningar:
2795
Sparat:
16

LIKNANDE RECEPT

Polenta recept
English muffins..
av MrsC
över 2 månader
Ungersk kycklin
av Eniver
över 2 månader
Majsbröd från D
av Gillsan
över 2 månader
Majsbröd - Spoo..
av MrsC
över 2 månader
Majsfrallor
av irko
över 2 månader