Pollo alla cacciatora

Hemligheten är att marinera kycklingen lääänge. Minst ett dygn. Smakerna exploderar i munnen! Gott med bulgur till om man inte nödvändigtvis vill köra helitalienskt.

Betyg (0 röster)
Antal personer
4 st

Ingredienser

1 hel kyckling
1 tsk salt
1 krm svartpeppar
3 lagerblad
2 vitlöksklyftor, krossade
2 kvistar färsk rosmarin
2 dl rödvin
1 msk olivolja
4 sardellfiléer
1 dl urkärnade gröna eller svarta oliver
Ca ½ dl grahamsmjöl
1 burk körsbärstomater

Gör så här

Dela kycklingen i ca 8 bitar. Salta och peppra bitarna och lägg i en skål. Lägg i lagerblad, vitlök och rosmarin. Häll över vinet. Låt stå över natten eller minst 2 timmar och marinera.

Hetta upp olivolja, sardeller och oliver i en stor gryta och fräs tills sardellerna smält. Torka av kycklingdelarna med lite hushållspapper. Spara marinaden. Doppa kycklingen i mjöl och bryn den försiktigt i sardelloljan. Häll i tomater och marinad när kycklingen fått fin stekyta runt om. Låt allt koka upp.

Ställ grytan i ugnen med lock och låt stå ca 30 minuter i 175°. Smaka av med lite mer salt och peppar om det behövs.
Visningar:
920
Sparat:
33

LIKNANDE RECEPT

Underbar kladdk
av Elis
över 2 månader
Köttfärslimpa m
av LEDIVO
över 2 månader
Fläskfilepanna
av Bojka
över 2 månader
Supergod potati
över 2 månader
Twix julgodis
av Sajsa
över 2 månader
Kycklingfilé i
av ros
över 2 månader