Polynesiska revbensspjäll

En 70-tals rätt. Mycket gott!

Betyg (0 röster)
Antal personer
4 st

Ingredienser

1 kg tjockskuret revbensspjäll
2 ½ msk kinesisk eller japansk soja

Till såsen:
2 lökar gärna röda
3 paprikor, röda och gröna
5 tomater
1 ½ msk olja
1 msk farinsocker
1½ msk vinäger
1 tsk ingefära
1 tsk Colmans senapspulver
1½-2 tsk salt
1 ½ kryddmått chilipulver

Gör så här

Blanda soja och ingefära. Pensla spjället med detta och låt det stå och dra över en natt eller några timmar.

Sätt ugnen på 175 grader.

Lägg spjället i en torr panna och sätt in det i ugnen. Stek i 1/2 timme på var sida. Täck det sedan med följande blandning: Finhacka löken, paprikan, tomaterna. Fräs detta väl i oljan. Koka i 15 minuter under lock. Blanda ner farin, vinäger och kryddorna. Koka under lock i 5 minuter. Bred blandningen över spjället. Stek ytterligare ½timme i ugnen.

Servera med ris.
Visningar:
1410
Sparat:
11

LIKNANDE RECEPT

Revbensspjäll recept
Grillade revben..
av gummsen
över 2 månader
Marinerade spar
över 2 månader
Honungsglaserad
av Kicki8
över 2 månader
Riktigt kladdig..
av MrsC
över 2 månader
Rödkål
av MrsC
över 2 månader
Thailändska rev
av evaldo
över 2 månader