Polynesiska revbensspjäll

Älskar att ha revbensspjäll på julbordet

Betyg (1 röst)
Antal personer
4 st
Polynesiska revbensspjäll

Ingredienser

1,5 - 2 kg tjocka revben
3 dl japansk soja
3 msk färsk riven ingefära
salt
peppar

BBQ- sås:
0,5 dl chilisås
4 klyfta(or) vitlök , finhackade
0,5 dl japansk soja
0,5 dl rödvinsvinäger
1 msk fransk senap
2 msk mörk sirap
0,5 tsk tabasco
1 tsk worcestersås
2 tsk torkad mald timjan

Gör så här

Gnid in spjällen med saltet, pepparen och ingefäran. Häll över sojan och låt spjällen marineras i minst 5-6 timmar, gärna ett dygn. Blanda samman alla ingredienserna till BBQ- såsen.

Sätt ugnen på 175 grader. Lägg spjällen på galler och pensla dem ordentligt med BBQ- såsen.

Sätt in spjällen i ugnen och pensla dem kontinuerligt till dess att såsen tar slut. Låt spjällen steka i ugnen till dess att de är helt genomstekta, det tar ca 1 timma och 15 minuter.

Sätt in spjällen i ugnen på grill strax innan servering, så att de får en fin yta. Servera revbensspjällen med sötsur rödkål
Visningar:
12023
Sparat:
81

LIKNANDE RECEPT

Revbensspjäll recept
Grillade revben..
av gummsen
över 2 månader
Marinerade spar
över 2 månader
Honungsglaserad
av Kicki8
över 2 månader
Riktigt kladdig..
av MrsC
över 2 månader
Rödkål
av MrsC
över 2 månader
Thailändska rev
av evaldo
över 2 månader