Portabelloburgare

Betyg (0 röster)
Antal personer
4 st

Ingredienser

8 st portabellosvamp
400 g Taleggio ost i bitar
100 g soltorkade tomater
20 g basilikablad
10 g timjan
Gourmetsalt
peppar
olivolja
Sås:
4 st väl solmogna tomater
3 st finhackade schalottenlökar
1 st finhackad vitlöksklyfta
1 dl olivolja
3 msk vitvinsvinäger
socker
1 tsk tomatpuré
1 knippa persilja finhackad
1 st vitlöksklyfta finhackad
1 st citron finriven

Gör så här

Sätt ugnen på 225°C. Ta bort foten på svampen och pensla dem rikligt på ovansidan. Stek svamparna några minuter på varje sida. Salta och peppra. Skär de soltorkade tomaterna i mindre bitar. Lägg hälften av svamparna i en ugnsfast form, fördela ost, tomatbitar och färska örter över. Avsluta med en svamp. Droppa över lite olivolja och baka dem i ugnen tills de fått fin färg och osten börjar smälta, det tar mellan 10-25 minuter. Fräs tomater, lök och vitlök hastigt i olivoljan. Tillsätt vinäger, socker och tomatpuré. Smaka av med salt och peppar. Sjud såsen på svag värme i 10 minuter. Låt den svalna och mixa den slät. Späd med vatten om den blir för tjock. Blanda citronskal, persilja och vitlök till gremolatan. Servera svampburgarna med tomatsås och gremolatan.
Visningar:
2692
Sparat:
4
Portabelloburga..
av Fin
över 2 månader
Halloumi och po
av Fin
över 2 månader
Persiko- och po
av Fin
över 2 månader
Portabelloburga
av Fin
över 2 månader
Portabelloburga
av Fin
över 2 månader