Porterfärs

Den här var det längesen jag gjorde, men den är himla god.

Betyg (1 röst)
Antal personer
6 st

Ingredienser

500 g nötfärs
1 dl havregryn
2 dl mjölk
1 krm svartpeppar
1 dl grovriven palsternacka
100 g finstrimlad rökt skinka
1 ägg
1 msk matfett till grytan

Lag:
3 dl porter
1½ dl outspädd svartvinbärssaft
3/4 dl japansk soja
1 tsk timjan
1 tsk dragon
1 pressad vitlöksklyfta
1 purjolök i bitar
½ buljongtärning

Sås:
4 dl sky
3 msk vetemjöl
2 dl grädde

Gör så här

Blanda havregryn, mjölk och kryddor. Låt svälla i 10 minuter. Tillsätt övriga ingredienser. Arbeta färsen ordentligt i 4-5 minuter. Smörj en kastrull eller emaljerad gryta.

Forma färsen till en limpa i den. Släta till ytan med en kniv som först sköljts i vatten. Koka upp lagen i en kastrull. Sätt grytan över värmen och häll lagen försiktigt över limpan. Sjud på svag värme ca 50 minuter. Vänd eventuellt limpan efter halva tiden. Låt köttet svalna i lagen.

Ta upp köttet och skär det i 1 cm tjocka skivor som läggs på ett serveringsfat. Koka ihop lagen något. Sila och mät mängden. Vispa ut mjölet i grädden och vispa ner redningen i den heta skyn. Låt såsen koka 3-5 minuter. Servera med kokt potatis, broccoli och svartvinbärsgelé.
Visningar:
1670
Sparat:
57

LIKNANDE RECEPT

Hittade inga liknande recept.

LIKNANDE SÖKNINGAR