Porterkokta oxrullader

Lövbiffen runt en bit gurka. Rulla koka i porter och grädde. Svårare är det faktiskt inte att servera en riktig festmåltid

Betyg (2 röster)
Antal personer
4 st
Porterkokta oxrullader

Ingredienser

2 saltgurkor
8 skivor lövbiff
en klick Svenskt Smör
1 flaska porter
1 dl outspädd svartvinbärssaft
2 1/2 dl Mellangrädde
Soja
Peppar

Tillbehör:
Potatismos
Rårörda lingon
Sallad

Gör så här

Dela saltgurkan på längden i fyra stavar. Rulla in en stav i varje lövbiff och fäst med en tandpetare. Smält en klick smör i en djup stekpanna eller gryta, och bryn ruladerna runt om. Häll på porter och saft, sänk värmen och lägg på locket. Låt det hela småputtra på svag värme i cirka 30 minuter. Häll på grädden och låt det hela koka ihop i ytterligare 10 minuter. Smaka av såsen med Soja och peppar. Sötare blir såsen med lite mer saft. Servera med potatismos, sallad och rårörda lingon eller gelé.
Visningar:
8357
Sparat:
146

LIKNANDE RECEPT

Oxrullader recept
Oxrullader i sm..
över 2 månader
Oxrullader
av look
över 2 månader
Gammaldags oxru
av Queenie
över 2 månader
Fyllda oxrullad
över 2 månader
Oxrullader med
av TriBeca
över 2 månader
Grevens ansjovi
över 2 månader