Porterstek

En klassisk rätt som alltid går hem.

Betyg (28 röster)
Antal personer
Ca 8
Porterstek

Ingredienser

Ca 1 1/2 kg benfritt kött av nöt eller älg
1 flaska porter
1 dl outspädd svartvinbärssaft
1 dl kinesisk soja
1 tsk timjan
6 enbär
6 svartpepparkorn
2 köttbuljongtärningar
2 vitlöksklyftor
1 stor gul lök

SÅS:
8 dl sky ( steksky+ vatten )
5 msk mjöl
2 dl grädde

Gör så här

Häll porter, vinbärssaft och soja i en gryta.
Lägg i kryddor,buljongtärningar, ituskurna vitlöksklyftor och gul lök delad i stora bitar.
Låt koka upp.
Lägg i köttet och låt alltsammans sjudaunder lock i ca 11/2- 2 timmar.Vänd steken efter halva tiden.
Tag sen grytan från värmen och låt steken ligga i skyn ca 20 minuter innan den skärs upp.
Gör såsen.
Vispa ut mjölet i grädden och vispa ner det i den varma skyn.
Låt såsen koka 3-5 minuter.
Servera med kokt potatis,en god sallad och vinbärsgele.
Visningar:
31310
Sparat:
1032

LIKNANDE RECEPT

Porterstek recept
Porterstek på k..
av lena_61
över 2 månader
Porterstek
över 2 månader
Porterstek med
av Lilloo
över 2 månader
Porterbiffar me
av tinah
över 2 månader
Porterstek/bryg
av lisa_s
över 2 månader
Gelé till kött
av MrsC
över 2 månader