Porterstek

Serveras som stek men är i själva verket kött,som fått koka i en mustig porterblandning.

Betyg (2 röster)
Antal personer
8 st

Ingredienser

1,5 kg benfritt nötkött av rostbiff,fransyska,högrev,innanlår eller ytterlår
1 st flaska Porter ca. 3,5 dl
1 dl outspädd svartvinbärssaft
0,5 dl vatten
1 dl kinesisk soja
7 st torkade enbär
0,5 tsk vitpepparkorn
2 tsk oregano eller timjan
2 st gula lökar,skivade
2 st vitlöksklyftor
3 st köttbuljongtärningar

Gör så här

1. Linda köttbiten med bomullsgarn så den håller formen.
2. Blanda övriga ingredienser i en gryta och koka upp.Lägg i köttet och låt det sjuda under lock på svag värme ca.1,5 tim.
3. Vänd köttet några gånger under koktiden.Prova med en sticka om köttet känns mört och köttsaften är ofärgad.Låt köttet ligga kvar i spadet ca.20 min innan det skärs upp.
4. Sila spadet,red av och koka upp.Smaka av med salt och peppar.Servera steken varm eller kall med sås,grönsaker och potatis
Visningar:
3658
Sparat:
45

LIKNANDE RECEPT

Porterstek recept
Porterstek på k..
av lena_61
över 2 månader
Porterstek
av Liliane
över 2 månader
Porterstek
över 2 månader
Porterstek med
av Lilloo
över 2 månader
Porterbiffar me
av tinah
över 2 månader
Porterstek/bryg
av lisa_s
över 2 månader