Porterstekta oxrullader

Mums

Betyg (1 röst)
Antal personer
4 st

Ingredienser

Du behöver:
8 - 10 tunna skivor innanlår (ca 500 g)

Till fyllningen:
1 gul lök
1 msk smör till stekning
1 saltgurka
1 - 2 msk senap
2 msk hackad persilja

Att koka i:
1 flaska porter
1/2 dl outspädd svartvinbärssaft
2 msk soja
6 krossade enbär
1/2 tsk timjan
1 köttbuljongtärning

Till såsen:
4 dl spad (se ovan)
3 msk vetemjöl
1 dl vispgrädde

Till servering:
Rårörda lingon
estnisk saltgurka
glacerad potatispuré

Gör så här

- Lägg köttskivorna på ett skärbräde.
- Skala och finhacka löken. Fräs den mjuk i lite smör eller margarin.
- Skär gurkan i små tärningar. Blanda lök, gurka, senap och hackad persilja.
- Fördela fyllningen på köttskivorna och rulla ihop dem. Fäst med tandpetare.
- Koka upp ingredienserna till kokspadet i en kastrull. Lägg i rulladerna. Låt koka under lock på svag värme ca 30 minuter eller tills köttet är mört.
- Sila kokspadet.
- Rör ut mjölet med grädden och vispa ner redningen i spadet. Låt koka några minuter. Smaka av med salt och peppar om så behövs.
- Tag bort tandpetarna och lägg ner rulladerna i såsen.
- Gör en god potatispuré, rör ner lite extra grädde och lägg över moset i en eldfast form. Ställ in under grillelementet i ugnen tills purén får en fin yta.
Visningar:
3164
Sparat:
22

LIKNANDE RECEPT

Oxrullader recept
Oxrullader i sm..
över 2 månader
Porterkokta oxr
av Queenie
över 2 månader
Oxrullader
av look
över 2 månader
Gammaldags oxru
av Queenie
över 2 månader
Fyllda oxrullad
över 2 månader
Oxrullader med
av TriBeca
över 2 månader