Portvinsmarinerat kalkonbröst

Betyg (0 röster)
Antal personer
5 st

Ingredienser

1 färskt kalkonbröst, ca 2,5 kg,
Marinad:
2 dl portvin
1 dl konjak
1 msk krossad vitpeppar
1 dl olivolja
2 tsk salt
Sås:
7 dl sky + marinad
3 dl grädde
1 msk idealmjöl
1 msk krossad rosépeppar
1 msk portvinsgelé

Gör så här

Blanda marinaden och lägg i kalkonbröstet. Använd gärna en tjock plastpåse att marinera kalkonbröstet i. Vänd påsen då och då. Marinera minst 6 timmar, gärna längre. Placera kalkonbröstet i en avlång sockerkaksform eller trång ugnssäker form. Stek i 175° (grader) ugn tills innertemperaturen visar 63° (grader) . Använd köttermometer. Stektid ca 90 minuter. Späd under stekningen med marinaden. Låt kalkonbröstet vila under folie medan såsen tillagas. Häll steksky och resten av marinaden i en kastrull och koka upp. Blanda grädden med mjölet och tillsätt. Smaksätt med rosépeppar, salt och portvinsgelé. Servera bröstet med såsen och rotfruktspytt. Rotfruktspytt: Bryn tärnade morötter, palsternackor, kålrot och eventuellt rödbetor i smör och smaksätt med salt. Låt grönsakerna ångas mjuka.
Visningar:
7498
Sparat:
32

LIKNANDE RECEPT

Fruktig och saf
över 2 månader
Sparris med par
av MsJones
över 2 månader
Kalkonbröst med..
över 2 månader
Tunnbrödsrulle
av styvan
över 2 månader
Club sandwich
över 2 månader
Mexikansk gryta
av tina62
över 2 månader