Pot au feu

Betyg (0 röster)
Antal personer
6-8

Ingredienser

1 kg benritt lammkött, kyckling av rygg, bringa eller bog
10 vitpepparkorn
1 lagerblad
5 persiljestjälkar
2 kvistar färsk timjan
2 gula lökar
2 morötter
1 purjolök
nyriven pepparrot
finhackad färsk timjan till servering

Gör så här

Lägg ner köttbiten i en gryta och häll på så mycket kokande vatten att köttet knappt täcks. Koka upp och skumma. Tillsätt kryddorna och låt köttet koka på svag värme 45-60 minuter. Lägg ner lök, morötter och purjolök, skalade, sköljda och skurna i stora bitar, runt köttet. Låt allt koka på svag värme med lock på grytan i ytterligare 30 minuter. Ta grytan från värmen och låt den stå med locket på i ca 10 minuter. Skär köttet i bitar och lägg tillbaka det bland grönsakerna. Servera nyriven pepparrot, finhackad färsk timjan och skalpotatis till.
Visningar:
616
Sparat:
2

LIKNANDE RECEPT

Fläskfilé du in
över 2 månader
Köttfärsgratäng
av anenik
över 2 månader
Bacon- och ostg
av Cayene
över 2 månader
Gryta med fläsk
av UllaC
över 2 månader
Köttfärslimpa m
av LEDIVO
över 2 månader
Ugnsbakad laxfi
av Mariej
över 2 månader