Potatis- och chèvrepaj med nötter

En smakrik paj!

Betyg (0 röster)
Antal personer
6 st
Potatis- och chèvrepaj med nötter

Ingredienser

Pajdeg:
25 g margarin
2 dl vetemjöl
1 tsk bakpulver
0,75 dl mjölk

Fyllning:
ca 500 g färsk potatis, borstad
2 - 3 salladslökar (200 g)
3 ägg
3 dl mjölk, ej lätt
3 - 4 krm salt
1 krm cayennepeppar
150 - 200 g chèvre, i skivor
3 msk rostade solroskärnor eller pinjenötter

Gör så här

Sätt ugnen på 200 grader.

Finfördela fettet i mjölet och bakpulvret till en smulig massa. Tillsätt mjölken och arbeta snabbt ihop till en deg. Tryck ut den tunt i en pajform (ca 26 cm i diameter). Sätt formen i kylen ca 15 minuter.

Koka potatisen mjuk i lättsaltat vatten. Låt den rinna av och svalna något och skär dem sedan i skivor. Skiva salladslökarna tunt.

Vispa ihop ägg, mjölk, salt och peppar. Varva blandningen med potatis och lök i formen. Täck med ostskivorna (ostkanterna kan vara kvar), strö över nötter eller kärnor. Grädda i nedre delen av ugnen tills fyllningen stelnat, 25-35 minuter.

Servera pajen varm eller kall med sallad. Den är också god till grillat kött och rökt lax.
Visningar:
3408
Sparat:
30

LIKNANDE RECEPT

Chèvrepaj recept
Chèvrepaj med v..
över 2 månader
Lax och chèvrep
av lennali
över 2 månader
Kochs chèvrepaj
över 2 månader
Mangold och chè
av tina62
över 2 månader
Getost-/Chevrép
av Helvina
över 2 månader
Spenat- och ché
av Fin
över 2 månader